ONZE ZIENS- EN WERKWIJZE...

 

 

Het hele plaatje in beeld

Als je met mensen praat over wat ze echt belangrijk vinden in het leven, wat ze het liefste doen en willen bereiken, dan vallen een paar dingen op:

  • dat wat je het liefste wilt, is wat je zelf ook te ontwikkelen hebt.

  • je hebt allerlei schatten in huis, die maken dat je kunt bereiken wat je wilt.

  • er zijn een paar valkuilen die je op kunt sporen om zo echt te gaan begrijpen hoe groot je schatten al zijn én wat je nog verder te ontwikkelen hebt. Zodat je optimaal tot bloei kunt komen.

 

Daarom kijken we bij Ervaar je heelheid altijd naar 'het hele plaatje'. Want de vragen die je hebt over schatten en valkuilen kunnen te maken hebben met verschillende niveaus van je leven: lichaam, geest en zijnsniveau.

Alle delen van onszelf zijn van invloed op elkaar. Maar voor het gemak kun je ze soms ook los van elkaar zien. Zodat je heel specifiek inzicht krijgt in waar het voor jou nu om gaat, als je dat zelf nog niet zo goed onder woorden kunt brengen. Of omdat wij misschien aan dingen denken, waar je zelf niet direct aan had gedacht.

 

Concreet aan de slag

We hebben de tools om vlot uit te vinden, waarom het ont-dekken van je schatten en valkuilen nu vooral belangrijk kan zijn (ook zonder dat je dat zelf misschien op die manier in beeld had).

 

 

 

JE LICHAAM

Vragen kunnen samenhangen met een lichamelijk probleem (bijvoorbeeld ziekte). We hebben de neigingen om die te koppelen aan zwakte (valkuil). Maar bij Ervaar je Heelheid kijken we van verschillende kanten. Wat zijn de symptomen die je lichamelijk ervaart? Hebben die iets te maken met hoe je je voelt? Is er een verband met een bepaalde situatie in je leven?

De wegwijzer naar je schatten & valkuilen komt zo tot stand in communicatie met je lichaam.

JE ZIJN

Vragen die samenhangen met het niveau van je zijn (het kan bijvoorbeeld gaan over je 'levenszin') hebben vaker te maken met thema's die wat minder grijpbaar lijken. Ook hier kijken we altijd van verschillende kanten. Zodat we precies kunnen nagaan waar en welke schatten en valkuilen (beter) in beeld willen komen. Zodat je bewuster richting vindt.

 

 

 

 

JE GEEST

Vragen die samenhangen met wat er speelt in je geest (gedachten/emoties) kunnen gaan over thema's die je mogelijk minder in beeld hebt. En het ont-dekken van zo'n thema kan van betekenis zijn voor je verdere stappen. Je wegwijzer naar schatten & valkuilen komt zo tot stand in relatie tot wat er geestelijk speelt, maar met in begrip van alles dat er op andere niveaus gaande kan zijn.